Svenska tjejer vill ha en sugardaddy

Sen SugarDaters.se öppnade sin svenska avdelning i början av april har många unga tjejer anmält sig i jakten på en annorlunda dejt – och kanske mer.

I Danmark där SugarDaters började är drygt ¼ av alla profiler så kallade “SugarBabes” men siffrorna är ganska mycket högre på denna sidan Öresund.

– “Vi är lite förvånad över att över hälften av alla registrerade profiler är tjejer. Detta är över dubbelt så mycket som i tx. Danmark”, säger Rikki Tholstrup Jørgensen, medgrundare av SugarDaters.se.
– “Att intressen skulle vara så stor i Sverige har överstigit alla förväntningar. Vi har kanske trott att trösklen för just denna sortens dejting var högre men det har tydligen saknats ett alternativ för seriös sugardating – det vill säga, dejting för vuxna som har tydliga krav till en relation”.

Under den senaste tiden har kritiska röster förts fram i Danmark. En kritik som främst handlat om missförstånd och om huruvida sugardating verkligen är en ömsesidig givande relation. SugarDaters kan så klart inte lägga sig i vad vuxna människor gör för avtal men samtidigt är det viktigt att man kommer överens från början. På så sätt vet båda parter vad som gällar och förvänter.