Svar på tal expressen

Som många säkert vet så kom så sent som igår en artikel om SugarDaters® i Expressen.
Sugardaters vill i detta blogginlägg tillrättavisa några av expressens påståenden och klargöra vår ståndpunkt.

SugarDaters® är inte prostitution
Sugardaters.se ser seriöst på prostitution och vi tar avstånd till det. Efter viss kritik i februari från Danmark så har SugarDaters® genomgått och klarat undersökningar av experter för att klargöra att vi inte erbjuder prostitution. Vi anser att sugardating inte är det samma som prostitution utan sugardating handlar om ett alternativ till vanlig dejting. Vi är inte intresserade i profiler som erbjuder sex för pengar och vi arbetar med att stänger av profiler som visar tendenser till motstrid av vår policy men detta kräver att våra medlemmar hjälper oss med att anmäla de profiler som inte är enligt reglerna. För att understrycka att SugarDaters® inte bara handlar om sex så har vi bland annat även tagit bort allt på hemsidan som har med nakenhet och sex i privata foton.

 

Säkerhet på vår sida
SugarDaters® växer så att det knackar och då det finns över 5 miljoner meddelanden per månad så kan, vill och får vi inte gå emot våra användares integritet och övervaka vartenda besked mellan användarna.
Vi skriver på flera ställen på vår sida att det inte är tillåtet att be eller erbjuda sex för pengar och vi uppmuntrar våra användare till en säker sugardating upplevelse genom att anmäla konton som inte beter sig enligt våra användarvillkor. Om våra användare inte hjälper oss och anmäler otillåten aktivitet så är det svårt för oss att göra något åt det.
Om en person anmäler en annan användare så går vår webbansvarige in och värderar innehållet. Beroende på innehållet i meddelanden så har dessa naturligtvis olika konsekvenser men oftast handlar det om varningar eller att personen blir utestängd.

Dessutom är det inte heller tillåtet för reportrar att kontakta våra användare direkt utan de ska kontakta vår support om de vill ha intervjuer. Detta är för att inte våra användare ska inte känna sig övervakade och blir störda.

SugarDaters® är även i processen att införa en gentlemansrating där medlemmarna sätter betyg på varandras meddelande. Om personen beter sig opassande så får den även ett lägre betyg som kan bli en varningssignal till andra användare om att personen inte är så trevlig att prata med.

 

Rättningar till expressen
Vi på SugarDaters® vill även ge rättningar till expressen och ber dom att dubbelkolla sina citat innan publicering eftersom de har blivit felciterat och tagit citat ur sitt sammanhang. Som vår marknadsföringschef sa till Amanda Karlsson i telefon så tar SugarDaters® tillbaka de gamla könsrollerna i Sverige. Vi ser bilden av en man som är en gentleman öppnar dörrar, dra ut stolar och betalar notan och tar hand om tjejen.

När det kommer till prostitution så handlar det ofta om en avgift i utbyte mot sex och man kanske ses på ett hotellrum och bara har sex detta är en stor skillnad till vad sugardating är. Sugardating är ett avslappnat, personligt förhållande med fördelar. Som utgångspunk så innehåller ett sugardating förhållande inte sex men som i vilket romantiskt förhållande som helst så kan detta naturligtvis vara ett naturligt steg när bägge partnerna är med på det men detta är individuellt och ingenting som SugarDaters® kan ta ansvar för. Vi erbjuder endast en dejtingplattform för gammaldags romantiker – ingenting annat.

Som nämt i artikeln så har SugarDaters® i sina pressmeddelanden skrivit meningen “dejting i gråzonerna”. Detta beskriver tydligt att i Danmark så har SugarDaters® blivit beskrivet som det i medier men inte så som SugarDaters® själva har velat bli beskrivna. Länkar finns också med i pressmeddelanden och ja, det är en strategi att vara ärlig från början om vilken press som finns redan då reportrar med en enkel sökning annars kan hitta allt via google i alla fall.

Artikeln antyder även att det inte är sex för pengar men något annat men detta var inte vad som blev understruket. Sugardating är inte en form av prosititution och där försöker vi att vara så tydliga som möjligt i vår kommunikation med både våra användare och med medier.

SugarDaters® reagerar på saker händer på hemsidan men efter att användarna tar deras kommunikation utanför våran plattform så kan vi inte styra eller ta på oss ansvar för vad som händer.

Kontakten till vissa medlemmar som förespråkas i artikeln kan vi på SugarDaters® inte hitta några belägg för i vårt system och därmed så kan vi inte säga att detta faktiskt har blivit skrivet på vår plattform.