Fler finalister i #ArtToMasterpiece

Tanguy – Frankrike

tanguy

Tanguy är den franska finalisten i tävlingen #ArtToMasterpiece, han känner att hans leende har en märkbar inverkan på hans liv. Han säger ”att le är för mig en paradox. Människor ler för att någonting bra händer och för att dom är glada men jag tycker inte att mitt leende är fint, det gör mig bara ledsen. Det kan vara svårt för andra att förstå hur viktigt detta är men dessa tankar är alltid i mitt bakhuvud.

Tanguy bröt av en tand när han spelade fotboll på ett sommarläger när han var liten. I den stunden så visste han inte att det skulle påverka hela hans liv. Genom att delta i #ArtToMasterpiece så hoppas han på att få tillbaka sitt leende.

 

Henrietta – England

henrietta

Henrietta berättar en rörande berättelse om hur hennes hudfärg har varit hennes största fiende i barndomen och hur hennes vikt blev en anledning till att hon blev utstött av sin familj.

”Min resa startade för lång tid sedan. Barn gjorde narr av mig på grund av min hud och för att jag är mörkhyad, de kallade mig saker som svart attack, svart odjur, svart bitch osv. Dom gjorde narr av storleken på mina läppar och kallade mig för gummi läppar. När det inte handlade om min vikt så var det något annat. Dom tog träpinnar och petade på mig och kastade mat på mig”.

Dom säger att barn är elaka men det fortsatte även när hon blev äldre och även när hon var vuxen. Hon trodde att hon hade hittat någon att lita på och som såg på henne på samma sätt som hon såg sig själv, vacker. Dessvärre så blev det inte som i en romantisk film.

”Jag träffade min Sons pappa och jag tänkte: ”äntligen, en man som älskar mig för den jag är” men jag hade fel. Jag blev gravid och vi fick en vacker son men det var innan jag visste vad äkta kärlek var. Efter att jag hade fått min son så ville jag vara säker på att jag alltid såg bra ut. Men efter ett tag så insåg jag att han blev väldigt elak mot mig av ingen anledning. Han kallade mig namn och fick mig att känna mig så liten så jag slutade äta, för jag tänkte att om jag inte åt så kunde jag inte gå upp i vikt. Jag kunde svälta mig själv så att jag svimmade på gatan och ambulansen kom. Min kropp hade så låg energi och blodsocker eftersom jag inte åt. Jag hatade mig själv så mycket att jag ville bara stanna inomhus och aldrig komma ut igen.

Jag vill visa inte bara min sons far utan hela världen och alla som någonsin har tittat ner på mig att alla är värda att älska. Jag förtjänar KÄRLEK. Jag BEHÖVER denna operation så mycket. Den skulle inte bara göra skillnad för mig utan för alla som vet hur jag känner.