Överleva långdistansförhållande? Så gör du!

Långdistansförhållande är ibland den typ av förhållande som vi ibland blir tvingade till oavsett om vi vill det eller inte. Det kan hända att din partner får till exempel ett nytt jobb i en annan stad eller i ett annat land. Det kan också vara att två personer möts på en dejtingsida (som SugarDaters®) där de pratar och lär känna varandra men de lever rätt långt ifrån varandra och har inte möjlighet att träffas särskild ofta.

Hur ska man hantera en separation så att det inte blir en mardröm? Vi har lite tips för att underlätta långdistansen:

  1. Förståelse och distans (till livet, inte i km)

Du vet hur svårt det är att bo långt ifrån varandra. Ni spenderar nästan varje dag på aktiviteter och det enda som du drömmer om är att komma hem och sitta bredvid personen du älskar, äta middag tillsammans och somna i varandra armar. Du kommer hem till en tom lägenhet, äter ensam och sover ensam. Det enda du har din älskade är en bild på din telefon. Det kan vara frustrerande eller hur? Denna frustration kan också skapa mer bråk och missförståelser. Acceptera den nuvarande situationen är det bästa du kan göra för att du kommer bli mer förstående mot den ovilliga situationen.

  1. Internet och mobilen är dina bästa vänner

Vi lever i tider då teknologin är så avancerad att vi kan utan problem prata med vemsomhelst oavsett om personen är på andra jorden. Skype, Facebook och email är bara några av alternativen. Hur du använder verktygen är upp till dig. Bli inspirerad under nästa punkt.

  1. Bli kompis med webkameran

Prata en sak men det är alltid trevligt att kunna se ansiktet på personen du tycker om, eller hur? Tro oss eller inte men att dejta genom webkameran är möjligt. Du kan spendera varje natt med din partner. Faktumet att ni inte kan röra vid varandra kan vara sexigt och kan leda till lite stygg och få oförglömliga ögonblick tillsammans. Du kan även skicka lite sexiga bilder och meddelanden så att personen inte glömmer dig.

  1. Ingenting kompenserar för distansen som presenter (speciellt kvinnor älskar dom!)

Skicka nakenbilder är inte för alla, vi förstår det och därför kan det ibland vara bra med omtänksamma presenter. Skicka blommor, en flaska vin eller något annat litet men betydelsefullt (till exempel) kan göra att din partner kommer ihåg att du tänker på hen. Detta tips fungerar bättre på kvinnor medans det fungerar bättre att skicka nakenbilder till män.

  1. Träffa personen öga mot öga så fort som möjligt

Vi kan skriva en hel bok med punkter om hur du kan hantera en separation men sanningen är att det finns inget bättre än att träffas öga mot öga med din partner. Det beror naturligtvis hur långt ifrån varandra ni bor men försök att träffas minst en gång i veckan, en gång per månad eller så fort som möjligt. Mellan dessa möten kan Skype och telefonen vara dina bästa möjligheter. Förlora inte kontakten med varandra. Långdistans förhållanden behöver tålamod, engagemang och tillit från båda parter.

Lycka till!