Varför är män otrogna? Dessa är dom vanligaste anledningar till otrohet

Har du varit med om att någon har varit otrogen i ett förhållande? I detta blogginlägg så beskriver vi varför män är otrogna men det är inte bara sexuellt. Kvinnors och mäns ahr olika anledningar till att vara otrogna men kvinnors anledningar till varför dom är otrogna kommer vi skriva om i framtiden.

Vi har beslutat oss för att ta upp några av de vanligaste anledningarna till varför män är otrogna. Komihåg att dessa anledningar är inga ursäkter till varför män är otrogna. Om någon är otrogen så finns det självklart en anledning till det men det finns inte någonting som rättfärdigar hur de beter sig dock. Att vara otrogen kan naturligtvis skada människor och om partnern blir ledsen så kan en otrohet förstöra förhållandet.

Så varför är män otrogna?

  1. Hans partner/fru tillfredsställer honom inte sexuellt

Detta är den vanligaste anledningen till otrohet. Ett långt förhållande eller ett äktenskap kan naturligtvis mista passionen och förtjusningen mellan partnerna både i sovrummet och i vardagen, eller åtminstone så mycket som i början av erat förhållande. Eftersom flickvännen eller frun inte uppfyller deras sexuella behov så anser några män att det är rättfärdigat att de hittar någon annan som gör det. Det som är ännu värre är att många män följer regeln ”det man inte vet mår man inte dåligt av” och därför inte ens har dåligt samvete för vad dom har gjort. Det är många som inte får dåligt samvete förens när deras partners faktiskt får reda på vad dom har gjort och deras ursäkt är många gånger ”du ville ju inte så jag hittade någon annan”.

  1. Otrohet är hans andra namn

Det är möjligt att din partner inte är mogen nog för ett monogamt förhållande. Han bryr sig inte om vilka löften han har gjort och har inte kommit vidare från sitt vilda förflutna. Han kanske inte förstår att man ska vara lojal i ett förhållande eller så kan han använda det till sin fördel. Han kanske inte gillar att ändras för en annan person och det är svårt för honom att vara lojal och en kärleksfull partner som du vill att han ska vara. Det är dags att packa dina väskor och starta ett nytt liv med en partner som faktiskt förtjänar dig. Bättre sent än aldrig!

  1. Ouppfyllda emotionella behov

Ja, emotionella behov är viktiga för att ha balans i förhållandet. Om en man inte känner sig viktig, inte uppskattad eller oönskad så kommer han söka efter emotionellt (och sexuellt) stöd någon annanstans med någon som vill vara där för honom. Glöm inte att män också har känslor och det är inte bara sex som gör dom lyckliga och till bra partners.

  1.    När en kvinna släpper taget

Det finns många kvinnor som ser helt felfria ut dag och natt och som har det som sin prioritet under dagen. Det finns dom som inte bryr sig om sitt utseende överhuvudtaget eller finns det dom som bara gör det när dom ska jobba. När dom är hemma så vill dom känna sig bekväma, ha på sköna kläder, ta bort sminket och släppa håret loss. Uppenbarligen så kan inte alla män hantera denna omvandlingen och att deras kvinnor inte är lika attraktiva som dom var i början av deras förhållande. Är det nog ursäkt för att vara otrogen? Skulle inte tro det.

Det finns många anledningar till varför män är otrogna än dess fyra som är listade. Det viktigaste är att vara lojal även din partner skulle ha en affär så borde partnerna vara ärliga med varandra. Folk gör misstag men det är bara dom som är modiga som faktiskt vågar att berätta sanningen. Oftast så är förhållandet som är problemet såsom om något saknas eller om vi bara behöver en ändring. Genom att prata med varandra så kan man förlåta över otrohet.