Feminism och Zara Larsson

Det är nog ingen som har missat den heta debatten den senaste veckan om Zara Larsson och debatten om jämställdhet mellan artisterna på Bråvalla festivalen och också näthatet runt Günther kommentar till Zara Larsson. SugarDaters® har hållit sig borta från denna diskussion men då diskussionen är fortfarande igång på sociala medier så måste vi nu kommentera på detta.

Denna diskussion kom igång då Zara Larsson uttryckt sig i en DN intervju att hon var fundersam över varför hon inte var ett av dom stora namnen på affischerna (hon stod nästan sist) för Bråvalla festivalen trots att hon är en av dom största artisterna på Spotify. Det man ska notera här är att undersökningen från Spotify kom ut bara några dagar innan festivalen drog igång och här måste man ge Bråvalla en poäng att det är väldigt svårt att ändra affischerna i så sent skede.
Det som Zara Larsson även kritiserade var att det endast var män bland de stora namnen och inte en enda tjej. Okej, Fair enough – Bråvalla kanske borde tänkt ett steg längre och försökt hitta en stor kvinnlig artist men vem kan egentligen klandra dom för att sätta dom namn som dom tror drar mest folk till festivalen på affischerna? Bråvalla är en av dom största festivalerna i Sverige och det finns en anledningen till det – artisterna dom bokar som drar folk. Det man kan se på affischerna är att de största artisterna, i stor skrift är artister som har hållit igång i många år och har framförallt varit stora i många år – dom är säkra kort och det finns en större sannolikhet att folk känner igen deras namn.
I Sverige ska vi ha kvotering in i varenda industri och absolut ska man som vilket kön som helst kunna komma in i vilken bransch som helst men när det kommer till Show business – seriöst, det enda som räknas är vem som är populärast – oavsett kön. Det går inte kvotera vilket kön artisten har som blivit populär – speciellt inte vilket kön som folk vill se live.

Zara Larsson: Som många säkert vet så har Zara Larsson många och starka åsikter när det kommer till feminism och hon är inte rädd att stå upp för dom. Visst, Zara Larsson har många bra poänger när det kommer till feminism och det är naturligtvis bra att hon står bakom tjejer. Men för att vara helt ärlig – generellt sätt så är killar bra människor och det är oförtjänt kritiken de får av Zara Larsson – oavsett om dom är i grupp eller individuella.  När det kommer till Zara Larsson och Bråvalla – handlar inte detta mer om Zara Larsson är frustrerad över att hon inte är så stor artist som hon vill bli sedd som och att hon tar vara på feministiska åsikter för att skapa publicitet?
En annan tanke när det kommer till denna diskussion är det inte någon som tänkt på att detta mycket möjligt är bara ett PR-trick av Zara Larsson tillsammans med Bråvalla för att skapa publicitet? Sedan att Günther ville ha en del av kakan och klantigt uttalade sig?
Även om Bråvalla fick mycket kritik så kan det i många lägen vara ökänd än okänd eller hur? Som vi alla vet så har festivaler ofta svårt att hålla i gång i år efter år och det kan vara möjligt att nu när det har blivit en snackis så kommer fler att faktiskt köpa biljetter.

För att återkoppla detta till oss på SugarDaters® – Även om svenska kvinnor och män skriker efter feminism och jämställdhet så samtidigt så ökar samtidigt populariteten för oss på SugarDaters®. SugarDaters® som är kända då vi går emot normen och vill återinföra gamla könsroller i förhållanden. Som i det klassiska och vanligaste typen av förhållande där en äldre man tar hand och skämmer bort en yngre vacker kvinna.
Så hur kommer det sig att svenska kvinnor skriker efter feminism men fortfarande vill bli behandlade som en mans prinsessa i ett förhållande? På vår hemsida har vi över 50 000 medlemmar – varav 3 300 av dessa är svenskar och över 37 000 i Danmark och växer varje dag som går. Det intressanta med detta och när man jämför med den svenska feminism debatten så är de flesta av våra medlemmar faktiskt tjejer som vill bli bortskämda. Vad säger de dig? Har vi dubbelmoral?