Feminismen i dejtingvärlden

Hej alla glada,

Denna måndag vill vi dela med oss av det senare pressmeddelandet vi har skickat ut. Kommentera eller dela med kommentarer vad ni tycker om det vi skriver! Det är bara kul att höra vad ni tycker.

Pressmeddelandet:

Feminismens kroppsideal för kvinnor

Dom sista veckorna har det pratas väldigt mycket om Zara Larsson och feminismen i tidningarna. Det har även pratas väldigt mycket om kvinnohat och manshat när det kommer till feminismen. Det har även lyfts fram att kvinnor ofta blir sedda som objekt kroppsmässigt och att män många gånger försöker utnyttja kvinnor. Detta tycker vi på SugarDaters® var spännande. På sugardaters.dk så gjorde vi en undersökning bland våra medlemmar för att se hur viktigt män respektive kvinnor tyckte det var med en snygg och vältränad kropp hos den de dejtar. Undersökningen besvarades av över 700 medlemmar med över 300 kvinnor och 400 män.

Resultatet blev förvånande, det visade sig att det var kvinnorna som brydde sig mest om kroppen hos den dom dejtade. Det visade sig att männen helst ville dejta en tjej med en normal kropp och det var endast 7% som föredrog en vältränad kropp. På samma fråga så svarade kvinnorna däremot att 57% föredrog en vältränad kropp. Med detta facit i hand så borde vi ifrågasätta om det faktiskt inte är så att det är kvinnorna som objektifierar män. Det som vi även borde ifrågasätta är om det inte är kvinnor som egentligen sätter orimliga kroppsideal för sig själva utan att en framtida partner inte bryr sig riktigt.

Kvinnor i dejtingvärlden

I en undersökning som gjordes sent i förra månaden så kunde även sugardaters.se visa att kvinnor nöjer sig inte lika lätt i dejtingvärlden. Det visade sig att kvinnorna multitaskar när det kommer till potentiella partners. Kvinnorna svarade att över 34% dejtar i verkligheten (utanför hemsidan) 3 eller mer killar samtidigt medan motsvarande siffra för männen var mindre än 10%. Det visade sig att männen föredrar att dejta 1 kvinna i taget då hela 60% svarade att de dejtar en i taget. Det var endast 34% av tjejerna som svarade att de dejtar en i taget.

Även om Sverige har konstanta diskussioner om feminismen och hur kvinnor och män ska alltid behandlas detsamma så växer ändå sugardating konceptet i Sverige med kvinnor som gärna vill bli sugarbabes. En sugarbabes som gärna vill dejta äldre och ekonomiskt stabila män i gengäld att bli bortskämd av honom. Det har visat sig att kvinnor hellre återgår till traditionella könsroller än att vända på pannkakan och själva blir den som skämmer bort då det är endast 1% av alla de kvinnliga medlemmar på sugardaters.se som vill bli en sugarmama.

Så även om folk skriker i diverse sociala medier om hur de är feminister och hur mannen kontrollerar hur den kvinnliga kroppen ser samt hur män trycker ner kvinnor så visar dejtingvärlden en annan historia. Med dessa faktiska undersökningar så kan man ställa sig frågan om kvinnor objektifierar sig själva och därmed skapar en ond cirkel även för mansideal?

Vi kan se att det faktiskt är kvinnor som trycker på när det kommer till kroppsideal och att kvinnor är mycket mer fräckare när det dejtar. Dessutom så vill gärna kvinnorna att mannen ska jaga dom samt skämma bort dom. Det gör att man ska ifrågasätta om Svenska kvinnor faktiskt vill ha feminismen in i dejtingvärlden och in i sängkammaren?.

Att tjejer tar för sig i dejtinglivet och ”blir mer som män och ser män istället som ett objekt” så hyllas tjejerna. När Zara Larsson öppet uttrycker manshat mot grupper av män så hyllas hon. Så vi kan fråga oss själva om hur mycket manshat vi egentligen behöver? Make sugarlove and not war.