Svensk media

Hej!

Hoppas ni har en fantastik start på denna vecka och att ni inte har allt för mycket regn!

Denna måndag tänkte vi här på SugarDaters® prata om media. Vi här på SugarDaters® redaktion sitter och bevakar tidningar och social media men hur uttråkade är svensk media för tillfället? Twitter och tidningar exploderar dag efter dag med olika feminism frågor och framförallt Zara Larsson (#backazara) men tror ni inte att det mestadels är för att media är uttråkad som denna fråga har blivit så stor? Det har debatten runt Zara Larsson har ju pågått i åtminstone en och en halv månad. För hur kommer det sig att så många människor tycker det är helt okej att på social medier och i tidningar att förtrycka människor?

För om vi tänker lite omvänt och vi tänker att det var en kille 17 år som hade sagt att han hatade kvinnor i grupp för dom förtrycker honom, tror du att svenska medier hade backat honom? Och i och med denna debatt så förtrycker in princip feministerna killar då det ska vara okej med manshat då dom är privilegierade? När ska medierna börja bli kritiska mot denna debatt? När ska svenska journalister som är tränade på att läsa mellan raderna se att detta inte hjälper jämställdhet utan ger ett omvänd privilegium?
Tänk dig själv, är det jämställdhet att kvinnor ska få uttrycka sig på detta sätt mot det motsatta könet medan män inte skulle bli hyllade på samma sätt om dom gjorde det?

 

Vi här på Sugardaters® har också våra problem med media, vi försöker skapa medvetenhet om sugardating och alla olika rollerna i det men det enda dom vill skriva om oss är att vi promotar en gråzon till prostitution. Hur kommer det sig att svenska medier måste slå upp allting som skandal och inte se att detta för det första inte är prostitution och för det andra vara nyanserade om hur en ny dejtingsajt är?

Vi vet inte svaret men hoppas på att vi kan få lite positiv uppmärksamhet snart som visar en sann sida om vad sugardating är.