Uppdateringar på SugarDaters®!

SugarDaters® inför ett pruttfilter i Sverige

Efter sista veckans skandal i Sverige om hämndpruttar (http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.4838773-polisen-utreder-inte-stinkande-hamndfis) har fått den danska dejtingsidan SugarDaters® att överväga deras position på den svenska marknaden. Enligt svensk lag så finns det en stor risk att dejtingsidan blir dömt för medhjälp till uppblåsthet. Därför inför de från och med nu ett nytt sökfilter på hemsidan.

En omedelbar succé

Även om SugarDaters® har kommit bra in på den svenska marknaden så har inte svenskarna tagit lika bra emot konceptet som danskarna. Detta har medfört att SugarDaters® ledning har kliat sig i huvudet” Det är nu som vi förstår att svenska SugarBabes troligen har haft problem med pruttande SugarDaddys” berättar den svenska marknadsföringschefen som även glatt berättar att det nya pruttfiltret som skiljer de mest fisande SugarDaddys från de vanliga har blivit en stor succé. Bara igår gjordes 3 000 sökningar på de män som lovar att de inte mysfiser eller stänger in illaluktande brakfisar med kvinnor.

Men är det lagligt?

Den svenska jämställdhetsadvokaten Bing Arnasson tror dock att SugarDaters® kommer att få problem med ett sådant filter: ”Genom att göra ett pruttfilter så diskriminerar man färgade människor eftersom att pruttar associeras med bruna färger” förklarar Bing Arnasson som däremot föreslår att för att hålla sig inom svensk lagstiftning så kan man ”istället för att kalla det för pruttfilter så kan man kalla det för till exempel vindfilter så håller vi det inom lagens ramar”.

Delägaren av SugarDaters® Rasmus Hjulgaard förstår inte hur pruttfilter kan vara olagligt: ”men det är mycket som vi inte förstår. Just nu är vi glada över att svenska SugarBabes kan söka efter söta män som inte pruttar så att det inte stör svenska kvinnors känsla för rättvisa. Så jobbar inte vi på SugarDaters®”.

Pruttanmälningar och bruna profilbilder

Utöver sökfiltret så har SugarDaters® planer på att införa en anmälningsknapp där kvinnor kan anmäla pruttande män. Därefter så blir männens profilbild mer och mer brunt beroende på antalet av anmälningar, så en profilbild kan visa om en man är en pruttrisk.

En svensk SugarDaddy som själv har 73% av sin profilbild i brun färg berättar anonymt att han är glad för att han har blivit anmäld. Han vill inte stöta någon kvinna med sina pruttar: ”men jag får bara så mycket gaser i magen” berättar han och lägger till ”nu väntar vi bara på om det kommer in nya påföljder från polisen för jag kan erkänna att mina pruttar är ett övergrepp på kvinnor”.